#NowReading The Circle by Dave Eggers, a fictional novel where every social network is under one roof, where everything you do online is tracked, where secrets can no longer hide. 

What happens when Google is God? 

#vscocam #vscophile #notliterally

#NowReading The Circle by Dave Eggers, a fictional novel where every social network is under one roof, where everything you do online is tracked, where secrets can no longer hide.

What happens when Google is God?

#vscocam #vscophile #notliterally

We ride at dawn. 

#vscocam #vscophile #mextures #throwback #bromance

We ride at dawn.

#vscocam #vscophile #mextures #throwback #bromance

Beranikan diri untuk bersuara. Walaupun anda hanya intern tanpa gaji. Kah. #vscocam #vscophile

Beranikan diri untuk bersuara. Walaupun anda hanya intern tanpa gaji. Kah. #vscocam #vscophile

Maka dengan ini tamatlah sudah latihan industri bersama Felda ProData Systems. 

Segala ilmu dan tunjuk ajar pasti ku kenang, salah dan silap harap maaf janganlah dipandang. Semoga kita berjumpa lagi kalau berpeluang, ku ucapkan terima kasih, assalamualaikum dan salam sayang. 

#vscocam #vscophile #tanganguamonopod #dahiguamentollampu #selokamadahpujangga

Maka dengan ini tamatlah sudah latihan industri bersama Felda ProData Systems.

Segala ilmu dan tunjuk ajar pasti ku kenang, salah dan silap harap maaf janganlah dipandang. Semoga kita berjumpa lagi kalau berpeluang, ku ucapkan terima kasih, assalamualaikum dan salam sayang.

#vscocam #vscophile #tanganguamonopod #dahiguamentollampu #selokamadahpujangga

So gua kena tag oleh @adiyaahmad @nanaadamm & @aleenatn. Gua tak pandai tulis deskripsi diri sendiri, gua tahu gua osem je. Tapi gua cuba. 

1-tak kacak tak hensem tapi tinggi. Kalau tak tinggi takde lah orang kuar bunyi “eh tingginya awak niii hnghhhh” kan
2-Amirul itu ketua. Aftar itu breakfast. Jadi saya ketua breakfast. Ustaz sekolah yg ckp. Gua sedih gak. 
3-Kelakar dan suka menyakat. Pasti tak bosan tak kering gusi/braces bersama gua. 
4-Tak takut utk mendapatkan apa yang dihajati. 
5-Cepat belajar benda yang diminati. Tak minat, lambat
6-Anak sulung dari…3 adik beradik. 
7-Mengayat dalam BM, gagal. Dalam Inggeris…well..let notoriety speak for itself eh
8-Kuat melawan. Selagi gua rasa benda tu betul, get ready to fight. 
9-Did I tell you I love movies and video games? A place I can run from my reality, even for a short while
10-Ramai budak ckp gua berlagak. Tapi bila dah kenal, gua best. Sampai nak lepak lagi katanya
11-Kaler feberet: turquoise 
12-PXLFNK adalah PixelFunk. Coz I like pixels and I love to funk. All the time
13-Pernah berniat untuk jadi stand up comedian atau bukak stall burger depan Pavillion KL kalau karier tak menjadi
14-Taste music gua pelik skit. Kalau gua share dgn lu, lu special
15-Cakap psl special, kalau boleh biarlah si dia cerah. Sbb gua gelap. Dan pandai berbahasa Inggeris. Kah
16-Anak mak. Lu nak ckp apa, gua tak kesah. 
17-Tak suka masuk campur hal org. 
18-Rambut gua dah mula berhijrah ke muka gua. Wak Doyok in the making?
19-Aiming to become a good son, a good friend, and most of all, a gentleman of the highest regard 
20-I might be quiet most of the time. But what goes inside my mind and heart, you never know. The deepest thinkers hide the saddest of sorrows. 

That’s all from me. Siapa yang kena tag sila respon. Haha. #20factsaboutme #swaggerudin

So gua kena tag oleh @adiyaahmad @nanaadamm & @aleenatn. Gua tak pandai tulis deskripsi diri sendiri, gua tahu gua osem je. Tapi gua cuba.

1-tak kacak tak hensem tapi tinggi. Kalau tak tinggi takde lah orang kuar bunyi “eh tingginya awak niii hnghhhh” kan
2-Amirul itu ketua. Aftar itu breakfast. Jadi saya ketua breakfast. Ustaz sekolah yg ckp. Gua sedih gak.
3-Kelakar dan suka menyakat. Pasti tak bosan tak kering gusi/braces bersama gua.
4-Tak takut utk mendapatkan apa yang dihajati.
5-Cepat belajar benda yang diminati. Tak minat, lambat
6-Anak sulung dari…3 adik beradik.
7-Mengayat dalam BM, gagal. Dalam Inggeris…well..let notoriety speak for itself eh
8-Kuat melawan. Selagi gua rasa benda tu betul, get ready to fight.
9-Did I tell you I love movies and video games? A place I can run from my reality, even for a short while
10-Ramai budak ckp gua berlagak. Tapi bila dah kenal, gua best. Sampai nak lepak lagi katanya
11-Kaler feberet: turquoise
12-PXLFNK adalah PixelFunk. Coz I like pixels and I love to funk. All the time
13-Pernah berniat untuk jadi stand up comedian atau bukak stall burger depan Pavillion KL kalau karier tak menjadi
14-Taste music gua pelik skit. Kalau gua share dgn lu, lu special
15-Cakap psl special, kalau boleh biarlah si dia cerah. Sbb gua gelap. Dan pandai berbahasa Inggeris. Kah
16-Anak mak. Lu nak ckp apa, gua tak kesah.
17-Tak suka masuk campur hal org.
18-Rambut gua dah mula berhijrah ke muka gua. Wak Doyok in the making?
19-Aiming to become a good son, a good friend, and most of all, a gentleman of the highest regard
20-I might be quiet most of the time. But what goes inside my mind and heart, you never know. The deepest thinkers hide the saddest of sorrows.

That’s all from me. Siapa yang kena tag sila respon. Haha. #20factsaboutme #swaggerudin

Para pengapit dan pengantin. Kepada Fitri dan Sarah, saya doakan agar anda berdua bahagia hingga ke anak cucu. 

To Fitri, thank you for choosing me as your best man. An experience I won’t forget. I pray for your success in life, and will be there for anything, as you have been in mine. Won’t forget all your help and support in my trying times. Bros my life, my man. 

#vscocam #vscophile #mextures

Para pengapit dan pengantin. Kepada Fitri dan Sarah, saya doakan agar anda berdua bahagia hingga ke anak cucu.

To Fitri, thank you for choosing me as your best man. An experience I won’t forget. I pray for your success in life, and will be there for anything, as you have been in mine. Won’t forget all your help and support in my trying times. Bros my life, my man.

#vscocam #vscophile #mextures

Best man, groom and his bride. #vscocam #vscophile #mextures

Best man, groom and his bride. #vscocam #vscophile #mextures

Terima kasih kepada Dr. Abdul Halim Busari kerana melawat saya dan saudari @aidaazaldin di Felda ProData. Kita bertemu lagi di bumi kenyalang!

Sudah selesai lawatan penyelia, hatiku gembira ingin berseloka!

"Sinaran! Menerangi kepalakuuuu….menusuk ke jiwa muuuu…pasti kau dambaaaa kan ku…"

#vscocam #vscophile #selokamadahpujangga #swaggerudin #s

Terima kasih kepada Dr. Abdul Halim Busari kerana melawat saya dan saudari @aidaazaldin di Felda ProData. Kita bertemu lagi di bumi kenyalang!

Sudah selesai lawatan penyelia, hatiku gembira ingin berseloka!

"Sinaran! Menerangi kepalakuuuu….menusuk ke jiwa muuuu…pasti kau dambaaaa kan ku…"

#vscocam #vscophile #selokamadahpujangga #swaggerudin #s

Just your average working joes. But one of us secretly makes and sells 99% pure crystal meth.

Guess who. 

#vscocam #vscophile #oldify #theonewhoknocks #thedanger

Just your average working joes. But one of us secretly makes and sells 99% pure crystal meth.

Guess who.

#vscocam #vscophile #oldify #theonewhoknocks #thedanger

For the love of god just sign already! #vscocam #vscophile #WorkTimeFun

For the love of god just sign already! #vscocam #vscophile #WorkTimeFun

Bagai Michael dan Franklin. 
Bagai Obi-Wan Kenobi dan Luke Skywalker.
Bagai Victor Sullivan dan Nathan Drake. 
Bagai Steve Jobs dan Jony Ive. 
Bagai Yondu dan Star-Lord. 

Father, mentor, and soon to be business partner. Today marks our first step….to industry! 
#vscocam #vscophile #mextures #enterprisingbroheisens

Bagai Michael dan Franklin.
Bagai Obi-Wan Kenobi dan Luke Skywalker.
Bagai Victor Sullivan dan Nathan Drake.
Bagai Steve Jobs dan Jony Ive.
Bagai Yondu dan Star-Lord.

Father, mentor, and soon to be business partner. Today marks our first step….to industry!
#vscocam #vscophile #mextures #enterprisingbroheisens

I miss the times where I can conjure up balls of lightning out of sheer boredom. #throwback #vscocam #vscophile #mextures

I miss the times where I can conjure up balls of lightning out of sheer boredom. #throwback #vscocam #vscophile #mextures

From crepes to chillies. Things never go as planned eh @fatinfarz? Before i forget, Cc: @nisaghazi @amyyroslan kahkahkah

From crepes to chillies. Things never go as planned eh @fatinfarz? Before i forget, Cc: @nisaghazi @amyyroslan kahkahkah

Kotarayaku. Where dreams often become wet…….with tears. #vscocam #vscophile #kotarayaku #kl #malaysia #theundisputedtruth

Kotarayaku. Where dreams often become wet…….with tears. #vscocam #vscophile #kotarayaku #kl #malaysia #theundisputedtruth

Uncle Grandpa Aftar jadi tua terus nak tunggu job interview ni. Wish me luck guys!

Uncle Grandpa Aftar jadi tua terus nak tunggu job interview ni. Wish me luck guys!